donderdag 13 februari 2014

Food it all #3 Valentijnskoekjes

Morgen is het Valentijn. Ik heb afgesproken met m'n vriend dat we niks aan Valentijn doen. 
Maar Romina is Romina, ik maak toch wat. 
 Voor hen die nog snel een cadeautje willen maken of net als mij toch iemand willen verrassen.

Wat heb je nodig:
125 gram boter
250 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
1 pakje vanillesuiker
1 ei
Mengkom
Oven (op 175 graden voorverwarmen)
Koekjesvormen

Wat ga je doen?
Je snijdt de boter in kleine stukjes en doe deze in de mengkom. De bloem en suiker mag erbij in de mengkom. Dit meng je tot een deeg en dan mag ook het ei erbij.
Maak er een mooie bol van. Deze bol laat je een uurtje rusten (volgens het recept dan, ik heb het een half uurtje gedaan).

De bol maak je plat door een deegroller. Zorg dat de plak ongeveer 1 cm dik is. Als je het deeg rolt, zorg dan dat het oppervlak en de deegroller zijn 'besneeuwd' met bloem. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet blijft plakken.
Als dit gebeurt is, kun je met koekjesvormen de koekjes uitsteken. Wij hebben hartjes, beertjes, maantjes, sterretjes en bloemetjes gebruikt.
Hierna mogen ze op de bakplaat (met bakpapier) en in de oven.
In zo'n 15 minuten bak je de koekjes goudbruin.


Nadat ze gebakken zijn, moeten ze nog zo'n half uur afkoelen. Daarna kunnen ze in een luchtdichte trommel.
Ze blijven dan zo'n 7 dagen goed.

Voor Valentijn hebben we er iets speciaals van gemaakt. We hebben een lege pot gepakt, deze even laten weken en goed afgedroogd.
We hebben hem versierd en de koekjes erin gedaan.
Kaartje erbij en klaar is je Valentijnscadeautje!


Liefs,
Romina en Jeroen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten