zondag 2 februari 2014

Food it all #2 Ananas-Kokoscake, maar dan anders

Vandaag hadden mijn broertje en ik de zomer in ons bol. Broerlief wilde natuurlijk wat leuks doen deze middag en ondanks de winterse kou hebben we toch lekker even in het zonnetje gelopen. Ook hebben we in de keuken gestaan om iets lekkers te creƫren. Namelijk deze zomerse ananas-kokoscake, maar dan op onze manier! Lees snel verder.

Er staat nog een glutenvrij recept in de wachtrij, deze komt er zo snel mogelijk aan!




Wat heb je nodig voor deze fris, fruitige zomerse cake:
200 gram bloem
200 gram suiker (ik heb rietsuiker gebruikt)
200 gram boter
4 eieren
50 gram gemalen kokos (2 bakjes van 25 gram)
ananasstukjes
Citroen (voor rasp en stukjes)
rozijntjes
ananasjam
Mixer
Cakeblik
Oven



Wat ga je doen?


De boter en eieren doe je in de mixer en dit laat je draaien. Ondertussen kun je de (hele) citroen raspen. Daarna kun je er stukjes van maken. Ik heb de citroen door de helft gesneden en alleen het vruchtvlees gebruikt, niet de witte vliesjes. Je kunt de suiker nu bij het boter en eiermengsel strooien. Dit mix je tot een glad beslag. Tussendoor kun je de ananasstukjes laten uitlekken en de rozijntjes laten wellen. Als het mengsel in de mengkom een glad beslag is geworden kun je er beetje voor beetje de bloem bij strooien. Zodra dit ook een mooi glad beslag is, heb je een basis cakerecept. Nu gaat het citroenrasp erbij en 1 bakje van de gemalen kokos. Nu kun je het cakeblik in gaan vetten. Zorg ervoor dat alles goed ingevet is, je wilt niet dat straks de cake vastplakt aan het blik. Als dit klaar is mag de ananas, citroen en rozijntjes bij het cakebeslag. Dit mix je er nog even doorheen en dan mag het beslag in het cakeblik. Dit mag een uur in de oven op 175 graden (ik heb een hete-lucht oven, dus hoe het met het aantal graden in andere ovens zit weet ik niet.. Sorry!). 
Als de cake gebakken is, laat je hem ruim een uur koelen. Je smeert hem in met de ananasjam en daarna bestrooi je het met de laatste 25 gram gemalen kokos. 
Nog even verder laten afkoelen en dan kun je hem aansnijden. Als je hem snijdt als hij warm is, brokkelt hij enigszins af. ;-). 



lijkt toch een klein sneeuwtaartje zo :-) 

Smakelijk eten! :-D 


1 opmerking: