zondag 6 april 2014

Style it all #1 Tips voor grote maten.



Zoals de meesten van jullie wel weten, heb ik geen maatje 36 (I wish). Toch kunnen wij (lees dikkere mensen, mensen met een grotere maat) er toch mooi en representatief uiterlijk hebben. We zullen goed moeten uitkijken wat we aan doen. Als een vuilniszak of rollade over straat gaan lijkt me niet zo fijn. Ik heb een aantal tips en tricks op een rijtje gezet. 


Een goede BH

Een goed begin is het halve werk. Je wilt voorkomen dat het lijkt alsof je 4 borsten hebt of dat ze hangen. Draag altijd goede BH in de juiste maat. Optisch maakt het je slanker dan wanneer je borsten hangen en je hebt geen last van 4 borsten als de BH te klein is. Laat je goed adviseren in een goede lingeriewinkel. Ook als je eindelijk je juiste maat hebt, blijf je BH’s passen. De ene BH is echt de andere niet en blindelings afgaan op de maat is geen aanrader.

Goede maat

Niks is erger dan een muffintop op straat zien lopen. Dit voorkom je door de juiste maat. Dit verschilt per kledingstuk, dus je zal moeten passen. Kies ook kleding waarvan je weet dat het je staat. Een van de volgende blogs zal gaan over de verschillende vormen van het lichaam en wat daar de plus- en minpunten van zijn.


Accessoires

Als je geen (lange) nek hebt, kies dan voor een lange ketting. Juist door de ketting leidt je de aandacht af. Leuke ringen, armbanden en een leuk horloge leiden af van je bovenarmen.

Strepen

Een van de belangrijkste in mijn ogen. Draag geen, ik herhaal, géén horizontale strepen. Daardoor lijk je alleen nog maar dikker. Verticaal slankt wel af, maar geen dikke verticale strepen. Het liefst vermijd je strepen, maar niet alles kan vermeden worden. In een pantalon namelijk doet een fijne krijtstreep veel voor je benen. Zo ogen ze langer en slanker.

Vermijd laagjes

Als je al wat zwaarder bent, zorgen laagjes ervoor dat je nog forser lijkt.




Succes met het zoeken van de juiste kleding. Onthoud, ook jij mag er mooi uitzien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten